Channel


 

4 juni 2015  Gloei in Peel en Maas zet de eerste voorzichtige stappen op het pad van afval naar grondstof.

 

 

28 april 2015 De Petrusschool in Rijswijk ruimt op opschoondag 2015 hun zwerfvuil op!

 

 

28 april 2015  De Petrusschool in Rijswijk maakt een volgende stap op weg naar hun nieuwe groene schoolplein: zij ontwerpen speeltoestellen van afval.

 

 

10 april 2015  Drie tweede jaars scholieren onderzoeken en filmen de afvalstromen binnen het IJburg College in Amsterdam.

 

De Petrusschool in Rijswijk inventariseert de ideeën van de kinderen voor hun groene schoolplein.

 

Willem is een morgenster. Uit de vuilniszakken van de Jordaan in Amsterdam haalt hij waardevolle spullen en verkoopt die de volgende dag op de markt.

docu_play

Na een tientallen jaren durende crisis lijkt de stad Napels zich te bevrijden uit de tentakels van de maffia, die haar zo lang in een wurggreep heeft gehouden met het beheersen van de vuilnisafvoer. Één van de mooiste en vruchtbaarste streken van Italië werd hierdoor jarenlang vergiftigd. Zero Waste volgt hoe de mensen en de straten van Napels veranderen, onder aanvoering van de burgermeester Luigi De Magistris en de Amerikaanse professor Paul Connett.  Beide zetten zich vol in voor Napels en haar bevolking om vooral de moed niet op te geven in de strijd om het afvalprobleem op te lossen.