Boyan Slat


Ocean Cleanup

3 juni 2014, New York, De Ocean Clenup, opgericht door de 19 jaar oude Nederlander Boyan Slat, heeft vandaag zijn haalbaarheidsonderzoek gepresenteerd. Het onderzoek bevestigd de levensvatbaarheid van de methode om de oceanen schoon te maken van het plastic afval.

Het verslag is het resultaat van meer dan een jaar van uitgebreid wetenschappelijk onderzoek in engineering, oceanografie, ecologie, maritiem recht, financiën en recycling. De haalbaarheidsstudie werd financieel mogelijk gemaakt door Crowd funding en bijdragen van vrienden. Het onderzoek werd gedaan door een internationaal team van meer dan 100 deskundigen, voornamelijk op vrijwillige basis. De volgende stap, het bouwen en testen van grootschalige operationele testopstellingen, zal worden gestart zodra er voldoende financiering is.

Draag bij en lees verder op: fund.theoceancleanup.com

Volg Boyan ook op...

Ervaring


Refuse

Terwijl Boyan aan het duiken was tijdens zijn vakantie in Griekenland zag hij meer plastic zakken dan vissen in de zee. Gefrustreerd vroeg hij zich af “waarom kunnen we dit niet opruimen?”  En zo begon dit bijzondere initiatief.

Videoprofiel


How we showed the oceans could clean themselves