Schermafbeelding-2013-06-12-om-14.35.56-530x273 Afval van een coöperatie

4 mei 2015  De globalisering van de afgelopen decennia heeft voor een tegenbeweging gezorgd. Een beweging gericht op kleinschaligheid en maatschappelijke betrokkenheid, die de vaak onvermijdelijke schaalvergroting in evenwicht houdt. Letterlijk en figuurlijk veranderen we in een nieuwe samenleving: van globaal naar lokaal, van individueel naar gezamenlijk, van multinational naar coöperatie.

GLOEI Peel en Maas in Panningen in Noord-Limburg is een kennis- en netwerkorganisatie die zich inzet voor de lokale leefomgeving. Mensen uit alle lagen van de samenleving met liefde voor duurzaamheid bundelen in GLOEI hun krachten, delen kennis en inspireren elkaar om zelf met verduurzaming aan de slag te gaan.

Zero Waste Heroes gaat deze coöperatie de komende tijd in beeld en geluid volgen: de tijd die zij nodig hebben om hun doelen te bereiken. De coöperatie ziet hun afval als een potentiële bron van grondstoffen. Dat betekent dat zij de stromen afval nog beter willen scheiden en omzetten naar grondstoffen voor nieuwe producten en uitvindingen die zij samen gaan bedenken en realiseren.

Eind mei staat de pilot aflevering van deze webdoc-serie online op de Zero Waste Heroes-channel!

Terug naar nieuwsoverzicht